Yritys

Lahja- ja askartelupuoti Presento avasi ovensa 15.11.1989 Uudessakaupungissa. Yrityksen perusti Bojan Härmälä.

Alussa tuotevalikoimaan kuuluivat sekä lahja- että askartelutarvikkeet. Kahden vuoden jälkeen liike muutti Turkuun ja on toiminut samassa osoitteessa siitä lähtien. Lahjatuotteet on jätetty kokonaan pois, tosin askartelutarvikkeethan sopivat mainiosti myös lahjoiksi!

Tytär Sophia Tapio on ollut mukana auttamassa yrityksessä jo opiskeluaikoinaan ja jäi koukkuun askarteluun lopullisesti kahdeksan vuotta sitten. Yrittäjinä ovat siis äiti ja tytär.

Äiti on saanut suurtalouskeittiökokin koulutuksen ja tytär ompelupuolen artenomin koulutuksen, joten koulutuksestamme ei varsinaisesti ole ollut hyötyä nykyisessä työssämme. Olemme kuitenkin molemmat aina pitäneet kaikesta käsillä tekemisestä ja harjoitushan tekee mestarin!

Olemme toimineet askartelukauppiaina jo kohta 17 vuotta ja sinä aikana olemme ehtineet oppia valtavan paljon uutta. Monta vanhaa tekniikkaa on ehtinyt kokea uudelleen tulemisen, kuten decoupage-tekniikka. Samalla moni tekniikka on vaipunut Ruususen uneen odottamaan uutta heräämistä. Askartelu on todella monipuolista ja yhtään samanlaista päivää ei tule vastaan.

Työt jakaantuvat toistaiseksi vielä kahden yrittäjän kesken, mutta Bojan koettaa jäädä eläkkeelle parin vuoden päästä. Yrittäjien lisäksi puodissa palvelee yksi palkattu työntekijä, siis kolme yhteensä. Joulusesonkiaikoina palkkaamme myös lisäapua.

Omistajat hoitavat tuotteiden tilaukset ja "konttoripuolen" työt. Kaikki osallistuvat myyntityöhön.

Toimimme aivan Turun keskustassa, sadan metrin päässä torilta. Sekä myymälä, varasto että kurssitilat ovat saman katon alla. Olemme olleet samassa osoitteessa jo kohta 15 vuotta.

Tavoitteenamme on tyytyväinen asiakas, joka tulee takaisin ja asioi liikkeessämme toisen ja kolmannenkin kerran. Suurin kiitos on tietenkin se, kun on voinut antaa asiakkaalle uuden harrastuksen askartelusta. Saammekin usein kiitosta hyvästä palvelusta ja opastavasta neuvonnasta. Suurin osa asiakkaistamme on yksityishenkilöitä, mutta erilaiset laitokset kuten vanhainkodit, koulut, seurakunnat jne. ovat myös asiakkaitamme. Myynti tapahtuu vain liikkeen kautta; meillä ei ole nettikauppaa. Laitokset voivat ostaa meiltä laskuun.

Toimintamme motto on:
– Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia jotain uutta!


© 2017 Lahja- ja askartelupuoti Presento Ky | Sveabyrån   Kauppiaskatu 13 | 20100 Turku | Puh: 010-3201720
Puhelut lankaverkosta 8,28snt/puh + 5,95snt/min (ALV23%)
Puhelut matkapuhelimista 8,28snt/puh + 17,04snt/min (ALV23%)