KynttilätParafiini
Hajuton, väriltään läpikuultava. Muodostaa steariinia selvästi pehmeämmän rakenteen. Sulaa steariinia nestemäisemmäksi, valuu runsaasti sulaessaan. Palaa steariinia hitaammin. Sulamislämpötila 54-60 astetta.

Steariini
Väriltään valkoinen. Muodostaa kovan, herkästi murtuvan ja halkeilevan rakenteen. Palaa pararfiinia nopeammin. Sulamislämpötila 72 astetta.

Mehiläisvaha
Mehiläisten valmistamaa vahaa, jossa on hyvä tuoksu. Palaa kauniilla liekillä. Voidaan käyttää yksinään sekä sekoitettuna parafiiniin, steariiniin tai näiden sekoituksiin. Saatavana valkaisemattomana ja valkaistuna. Sulamislämpötila 65 astetta.

Kynttilämassat
Kastokynttilöille (esim. kruunukynttilät) 20 % parafiinia 80 % steariinia

Seos soveltuu hyvin kastokynttilöille. Kynttilöistä tulee valkoisia ja hyvin kovia. Parafiini pehmittää massaa, jotteivät kynttilät halkeile. Kastokynttilöissä voi myös käyttää massaa, jossa on parafiinia steariinia enemmän. Tällöin kynttilöistä tulee läpikuultavampia, hitaammin palavia ja valuvaisempia.

Valukynttilöille (valetaan muottiin) 70 % parafiinia 30 % steariinia

Seos soveltuu valukynttilöille. Vaatii paksumman sydänlangan kuin pelkkä parafiini. Steariinin osuutta lisäämällä saadaan kovempia ja valkoisempia kynttilöitä.

Kasto- ja valukynttilöille 33 % parafiinia 33 % steariinia 33 % mehiläisvahaa

Seos soveltuu sekä kasto- että valukynttilöille. Mehiläisvaha antaa massalle hyvän tuoksun sekä kauniin kellertävän värin (mikäli käytetään valkaisematonta mehiläisvahaa).
© 2017 Lahja- ja askartelupuoti Presento Ky | Sveabyrån   Kauppiaskatu 13 | 20100 Turku | Puh: 010-3201720
Puhelut lankaverkosta 8,28snt/puh + 5,95snt/min (ALV23%)
Puhelut matkapuhelimista 8,28snt/puh + 17,04snt/min (ALV23%)
Untitled Document